Commercial

Snowdome, Middlehaven

Snowdome, Middlehaven

Snowdome, Middlehaven

image54

  

The promotion of the Snow Dome on land at Middlehaven was one of the most exciting projects for Prism to have been involved in -its certainly not the sort of project that crops up on a regular basis. 


The site, located in between the Middlehaven Dock and Middlesbrough College will eventually provide the town with a highly prestigious leisure destination  that will draw its clientele from a wide part of the north of the Country. The outline consent obtained by Prism not only addressed the provision of a major new snow slope, but also proposed a wide range of other leisure uses, alongside a range of ancillary shops, cafes and restaurants. 


The detailed design of a building of this nature is understandably a complex subject and a team of specialist architects are working on this now, with a reserved matter application expected sometime during the course of 2019.

Yarm Country Club

Snowdome, Middlehaven

Snowdome, Middlehaven

image55

  

Another key leisure scheme consent obtained by Prism, this involved a new leisure club anchored around a swimming pool, with ancillary fitness facilities, studios and ancillary office space. 


An unusual feature of this application was the desire of the client to seek to grow a significant amount of his own produce that would be cooked in the on site restaurant as well as a long term aspiration to grow grapes for wine production on the south facing slope under the leisure complex. 


Being located on a greenfield site, close to Yarm, considerable attention had to be paid to the visual impact and highway issues associated with the use. A reserved matters application is nearing its final stages of preparation and will be submitted for approval in 2019.

Mainsgill Farm Shop

Snowdome, Middlehaven

Mainsgill Farm Shop

image56

  

We obtained planning permission for the significant expansion of the Mainsgill Farm Shop & Tea Room, situated just off the A66 at Mainsgill Farm, East Layton, North Yorkshire.


The Farm shop and tea room had operated successfully for a number of years, so successful that additional floorspace was required to cope with customer numbers and demand.  The development involved the extension and conjoining of the two existing buildings that constituted the Mainsgill Farm Shop and Tea Rooms business, including the associated butchery building.  The approved development, sensitively designed to resemble traditional stone-built farm buildings, provided additional floor space enabling an expansion of both the public (retail) floor area and the preparation, storage, office and staff areas and represented a further stage in the diversification of the applicants’ farming business.